Нов генерален директор на Komatsu Europe International N.V.

Съветът на директорите на Komatsu обяви назначаването на Масатоши Моришита като генерален директор и президент на Маркетинговата дирекция на Komatsu Europe International N.V., считано от 1 април.

Още

ЕК одобри финансирането на третата метролиния

България получи одобрението на Брюксел да строи и Околовръстния път на София със средства от европейските фондове за новия програмен период 2014 - 2020 г.

Още

LiuGong представи подобрена серия багери на bauma 2016

Световноизвестният китайски производител LiuGong за пети пореден път участва в най-голямото изложение за строителна техника bauma в Мюнхен. LiuGong показа 14 свои машини. Забележителна бе цялата серия E от 7 багера с работно тегло между 15 и 50 тона. Те бяха представени за първи път на изложението. Това съобщи Геотрейдинг - официалният представител на LiuGong за България.

Още

Гуми Belshina за камиони и селскостопанска техника

Цените на гумите Belshina за камиони вече са с около 10% са по-ниски, а за агрогумите – с до 25%. Това съобщи оторизираният представител на беларуската марка за България и Гърция и дилър за Албания и Турция Геотрейдинг АД.

Още

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV с нов президент

От компанията съобщиха, че считано от 1 април 2016 г. новият президент и генерален директор на Hitachi Construction Machinery (Europe) NV е Макото Ямазава. Той е също регионален генерален директор на Hitachi Construction Machinery за Европа, Близкия Изток и Северна, Западна и Централна Африка.

Още

MHL390F – новият флагман на Fuchs

На световното изложение bauma 2016 (Мюнхен, 11-17 април) немският производител Fuchs, част от Terex Group, представи изцяло нов модел претоварваща машина с висока товароподемност за работа в пристанища, рециклиращи компании и др.

Още

Марката Atlas вече се използва само от компанията на Филипов

Преди 6 години известният в бранша българин Фил Филипов купи от Terex Group немския производител на багери и кранове Terex Atlas – фирма с почти 100 годишна история в Германия. Малко преди bauma 2016 компанията на Филипов се преименува от Atlas Maschinen GmbH на Atlas GmbH и обяви, че единствено тя ще ползва марката Atlas.

Още